2005-->
  <-- 2003

2004    22ste Seizoen

"De mandarijntjeskamer."

April   2004:       "De mandarijntjeskamer."   Auteur:  Robert Thomas          Waar:  zaal  Edugo.                    Regie: Ludwig Ponnet.

November  2004:   "Na de regen."                  Auteur:  Sergi Belbel                  Waar: zaal Edugo.                       Regie: Ludwig Ponnet.

2004    23ste Seizoen

"Na de regen."


Korte inhoud:

 

 

 

 

 

Vertolkt door:   

Indien de muren spreken konden … Een uitspraak die deze komedie  volkomen typeert. In de Mandarijntjeskamer vertelt Robert Thomas het verhaal van een doodgewone hotelkamer. Een kamer met een geheugen weliswaar, die de toeschouwer laat gluren via een processie van passanten met elk hun eigen pittoreske geschiedenis. De verschillende losstaande stukjes zijn nu eens licht, dan weer lichtjes dramatisch ; maar steeds met een grappige of verrassende ondertoon. Vallend van de ene verbazing in de andere worden we rondgeleid in de gevoelens en verzuchtingen van gewone en minder gewone mensen. Er komt als het ware geluid uit het behang !

 

Sarah Van Beneden - Martine Duthoi - Chantal Van Hecke - Carine Bauwens - Vanessa Claeys - Philippe Galle - Geert Deruyck - Erik Verleyen - Tony Soens -

Patrick Van Malcot - Jean-Paul Dusart -  Maria Gossye 

 

Korte inhoud:

 

 

 

 

 

Vertolkt door: 

In dit bij tijd en wijle erg giftige kantoordrama, verzamelen zich dagelijks een aantal rokende werknemers op het dak van een hoog kantoorgebouw. Sergi Belbel schetst het kleinmenselijke bedrijf met grote herkenbaarheid en een vaak laconieke lichtvoetigheid. Na de regen is een zoetzure  kijk op de eigentijdse  'condition humaine'. Op het dak komen de angsten, twijfels, dromen en fantasieen van de karakters aan bod. Het dak fungeert als een boksring waarin de personages in twaalf rondes overeind proberen te blijven en na ieder KO weer opkrabbelen. Regisseur Ludwig Ponnet vergt het uiterste van de spelers door met kordate aanpak te streven naar een strakke, realistische speelstijl.

 

Stephanie Decock - Els Hillaert - Linde Lauwereys - Sarah Van Beneden - Vanessa Claeys - Jan De Beule - Philippe Galle - Geert Deruyck

Jammer genoeg zijn er van beide voorstellingen geen foto's ter beschikking.

 

Jong Oostakkers Toneel  vzw

Jong Oostakkers Toneel  vzw

Laatste aanpassing van deze pagina op:
   Webmaster: Coupillie Willy
Deze website werkt optimaal met Internet Explorer 11 en EDGE. Andere browsers kunnen een vertekend beeld geven.